Κινέζικα


Η Κινεζική γλώσσα ομιλείται σε περισσότερους από 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους.  Περίπου το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού μιλά κάποια μορφή της Κινεζικής ως μητρική γλώσσα. Η Κινεζική γλώσσα διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο εσωτερικής διαφοροποίησης. Γενικά η γλώσσα αποτελείται από χαρακτήρες-λέξεις χωρίς μέρη του λόγου

Ομιλείται σε Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, Δημοκρατία της ΚίναςΜαλαισία, ΙνδονησίαΤαϊλάνδηΒιετνάμ, ΒιρμανίαΚαμπότζη, Σιγκαπούρη, αποσπασματικά σε ΙαπωνίαΒόρεια Κορέα, Νότιος ΚορέαΦιλιππίνες και άλλες κινεζικές κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο

 

Στο σχολείο μας μπορεί κάποιος να διδαχθεί την Κινέζικη σε διάφορα επίπεδα. Διδάσκεται τόσο σε έφηβους μαθητές, όσο και σε ενήλικες μαθητές.

 

 

Τα επίπεδα του σχολείου μας

Βασικό επίπεδο

Ο μαθητής έρχεται σε πρώτη επαφή με την κινέζικη γλώσσα και κουλτούρα. Στόχος του επιπέδου αυτού είναι να μπορεί ο μαθητής να συμμετέχει σε μία απλή καθημερινή συζήτηση και να απευθύνει απλές οδηγίες και χαιρετισμούς.

Μεσαίο επίπεδο

Σε αυτό το επίπεδο ο μαθητής έχει λάβει πλέον πιο πολλές γνώσεις, όπου του επιτρέπουν σύνθετες συζητήσεις  και μεγαλύτερη ευχέρεια τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο.

Προχωρημένο επίπεδο

Σε αυτό το επίπεδο ο μαθητής όχι μόνο έχει πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια σε προφορικό και γραπτό λόγο αλλά εμβαθύνει τις γνώσεις του, στην βελτίωση της προφοράς και στα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα.

создать сайт